نحوه تغذیه مادران در دوران بارداری
>وی با بیان اینکه خوردن چند وعده غذای مغذی کم حجم بهتر از مصرف یک وعده غذای حجیم است تصریح کرد
>نوشیدن یک نوشیدنی سالم که مایعات مورد نیاز بدن را تامین کند، قبل از شیردهی توصیه میشود>و
خوردن میان وعده های مغذی که آسان مورد استفاده قرار می گیرند مثل پنیر، ماست، نانهای سبوس دار، گوجه فرنگی، جوانه ها، میوه ها، سبزی های قطعه قطعه شده ، تخم مرغ پخته پیشنهاد میشود.
>وی افزود : در زمان شیردهی میزان مصرفی مایعات مادر باید به حد کفایت باشد و حداقل 7 تا 8 لیوان در روز آب بنوشد و در صورت تحمل غذایی نسبت به شیر، روزانه 2 تا 3 لیوان شیر بنوشد.به خاطر داشته باشید مصرف بیش از حد تحمل مایعات نیز نه تنها شیر را زیاد نمی کند بلکه باعث کاهش ترشح غدد شیری خواهد شد>.
دکتر جشنی مطلق ادامه داد: از مصرف سیر و پیاز و کلم بپرهیزید زیرا علاوه بر نفاخ بودن تاثیر زیادی در طعم و بوی شیر داشته و موجب امتناع شیر خوار از مصرف شیر می¬شود.و توصیه می شود قبل از مصرف حبوبات حتما از قبل آنها را خیس کنید و دو بار آب آن را عوض کنید. پس از مصرف غذاهای نفاخ، توصیه می¬شود خرما و عرق¬نعناع و زیره مصرف شود.
وی در ادامه توصیه کرد:>
ـ در طول روز حتما دو نوع میوه یا سبزی حاوی ویتامین ث مثل مرکبات، جعفری، بروکلی، فلفل دلمه¬ای، گوجه فرنگی استفاده کنید.
ـ ترکیب زیر یک روز در میان می¬تواند ویتامین های آ + ث + ای به بدن شما برساند:>
(نصف لیوان هویج رنده شده + یک قاشق غذاخوری روغن زیتون + یک عدد لیمو ترش)
ـ سعی کنید حداقل دو بار در هفته از ماهی استفاده کنید.ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 بوده و شیر را زیاد میکند.
ـ به همراه گوشت ، آب لیمو استفاده کنید تا جذب آهن به حداکثر میزان خود برسد.
ـ تا نیم ساعت بعد از مصرف غذا ، چای و قهوه ننوشید و سعی کنید چای یا قهوه رقیق باشد و بیشتر از 7 فنجان در طول روز نباشد.
ـ وعده صبحانه را بسیار جدی تلقی کنید تا در طول روز انرژی کافی برای شیر دادن را دارا باشید : بهتر است از هر سه منبع غذایی کربوهیدرات(نان سبوس دار،عسل ) پروتئین (شیر ، پنیر ، تخم مرغ) و چربی (کره یک قاشق مرباخوری، دو عدد گردوی کامل)و نیز ویتامین¬ها (آبمیوه¬ها، سبزی¬ها) در وعده صبحانه استفاده کنید.
ـ توصیه می¬شود شکلات و نوشابه های گاز دار مصرف نشود و یا به حداقل میزان باشد.
-مصرف جوانه ها از جمله جوانه گندم،یونجه،شبدر و نیز کنجد یا گردو را در برنامه خود داشته باشید.نیز استفاده از عسل و خرما را فراموش نکنید.
-پس از رعایت نکات بهداشتی ،به میل کردن میوه ها همراه با پوست بپردازید.میوه هایی مثل سیب ، هلو، گلابی اگر با پوست خورده شود بسیار مغذی هستند. در فصل تابستان میوه های آب دار همچون طالبی و انگور را در رژیم روزانه خود بگنجانید.
-مصرف سبزیجات زرد مثل هویج و کدو حلوایی علاوه بر سایر خواصشان باعث افزایش شیر مادر نیز میشوند.
-موادی مثل گردو، فندق ، آناناس ، موز ، سیب ، گلابی ، گوجه فرنگی ، اسفناج سرشار از پتاسیم هستند و به بهبودی سریع دوران نقاهت مادر کمک شایانی می کنند.>