دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز

مرکز آموزشی درمانی کمالی

emam
جهش تولید با مشارکت مردم
07 مهر 1404 سایت قدیم English
bg
  • 1395/10/10 - 11:41
  • - تعداد بازدید: 1
  • - تعداد بازدیدکننده: 1
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نحوه تغذیه مادران در دوران بارداری

دکتر علیرضا جشنی مطلق ، عضو هیأت علمی و فوق تخصص اطفال در خصوص تغذیه مادر در دوران شیر دهی گفت>:نیاز مادران در دوران شیردهی به کالری حتی بالاتر از زمان بارداری از جمله موارد مغفول مانده ذهنی برای بیشتر مادران در دوره بارداری و شیردهی است.بسیاری بر حسب تصور خود بعضی غذاها که اتفاقا پرکالری است را از رژیم غذایی مادر حذف میکنند که صحیح نیست.

>وی با بیان اینکه خوردن چند وعده غذای مغذی کم حجم بهتر از مصرف یک وعده غذای حجیم است تصریح کرد

>نوشیدن یک نوشیدنی سالم که مایعات مورد نیاز بدن را تامین کند، قبل از شیردهی توصیه میشود>و

خوردن میان وعده های مغذی که آسان مورد استفاده قرار می گیرند مثل پنیر، ماست، نانهای سبوس دار، گوجه فرنگی، جوانه ها، میوه ها، سبزی های قطعه قطعه شده ، تخم مرغ پخته پیشنهاد میشود.

>وی افزود : در زمان شیردهی میزان مصرفی مایعات مادر باید به حد کفایت باشد و حداقل 7 تا 8 لیوان در روز آب بنوشد و در صورت تحمل غذایی نسبت به شیر، روزانه 2 تا 3 لیوان شیر بنوشد.به خاطر داشته باشید مصرف بیش از حد تحمل مایعات نیز نه تنها شیر را زیاد نمی کند بلکه باعث کاهش ترشح غدد شیری خواهد شد>.

دکتر جشنی مطلق ادامه داد: از مصرف سیر و پیاز و کلم بپرهیزید زیرا علاوه بر نفاخ بودن تاثیر زیادی در طعم و بوی شیر داشته و موجب امتناع شیر خوار از مصرف شیر می¬شود.و توصیه می شود قبل از مصرف حبوبات حتما از قبل آنها را خیس کنید و دو بار آب آن را عوض کنید. پس از مصرف غذاهای نفاخ، توصیه می¬شود خرما و عرق¬نعناع و زیره مصرف شود.

وی در ادامه توصیه کرد:>

ـ در طول روز حتما دو نوع میوه یا سبزی حاوی ویتامین ث مثل مرکبات، جعفری، بروکلی، فلفل دلمه¬ای، گوجه فرنگی استفاده کنید.

ـ ترکیب زیر یک روز در میان می¬تواند ویتامین های آ + ث + ای به بدن شما برساند:>

(نصف لیوان هویج رنده شده + یک قاشق غذاخوری روغن زیتون + یک عدد لیمو ترش)

ـ سعی کنید حداقل دو بار در هفته از ماهی استفاده کنید.ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 بوده و شیر را زیاد میکند.

ـ به همراه گوشت ، آب لیمو استفاده کنید تا جذب آهن به حداکثر میزان خود برسد.

ـ تا نیم ساعت بعد از مصرف غذا ، چای و قهوه ننوشید و سعی کنید چای یا قهوه رقیق باشد و بیشتر از 7 فنجان در طول روز نباشد.

ـ وعده صبحانه را بسیار جدی تلقی کنید تا در طول روز انرژی کافی برای شیر دادن را دارا باشید : بهتر است از هر سه منبع غذایی کربوهیدرات(نان سبوس دار،عسل ) پروتئین (شیر ، پنیر ، تخم مرغ) و چربی (کره یک قاشق مرباخوری، دو عدد گردوی کامل)و نیز ویتامین¬ها (آبمیوه¬ها، سبزی¬ها) در وعده صبحانه استفاده کنید.

ـ توصیه می¬شود شکلات و نوشابه های گاز دار مصرف نشود و یا به حداقل میزان باشد.

-مصرف جوانه ها از جمله جوانه گندم،یونجه،شبدر و نیز کنجد یا گردو را در برنامه خود داشته باشید.نیز استفاده از عسل و خرما را فراموش نکنید.

-پس از رعایت نکات بهداشتی ،به میل کردن میوه ها همراه با پوست بپردازید.میوه هایی مثل سیب ، هلو، گلابی اگر با پوست خورده شود بسیار مغذی هستند. در فصل تابستان میوه های آب دار همچون طالبی و انگور را در رژیم روزانه خود بگنجانید.

-مصرف سبزیجات زرد مثل هویج و کدو حلوایی علاوه بر سایر خواصشان باعث افزایش شیر مادر نیز میشوند.

-موادی مثل گردو، فندق ، آناناس ، موز ، سیب ، گلابی ، گوجه فرنگی ، اسفناج سرشار از پتاسیم هستند و به بهبودی سریع دوران نقاهت مادر کمک شایانی می کنند.>
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 261526
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: